„Човек поверява живота си на това, в което вярва.“

                                                            -Ричард Бах

Затова не спирайте да вярвате. Това е една от основните и най-важни стъпки!

Във ВЯРАта се крие пътят ви напред, най-добрия вариант на вашето бъдеще. Благодарение на това, че вярвате ще ви се случват най – невероятните неща. Вселената е една огромна сила, която вие можете да използвате. Използвайте я! Защото вярвате ли, че ще успеете, значи наполовина вече сте успели.

Друг много важен аспект са Вселенските закони. Важно е да се спазват до колкото е възможно, защото това ще увеличи още повече силите ви и ще подкрепи успеваемостта ви във всяка ситуация. Не забравяйте едно от златните правила – за да получиш трябва да дадеш. Не спирайте да давате от сърце и душа и няма как да не получите в замяна. Не спирайте да се оглеждате, знаците са навсякъде около вас. Те са ни дадени, за да ни насочват и дори „спасяват“ от и в дадени ситуации. Важно е да се научим да ги наблюдаваме. Това е трудна задача, защото в забързаното ежедневие много трудно можем да запазим вниманието си, за да успеем да видим знак. Тук на помощ идва интуицията и с малко повече експерименти и практика, ще успеете лесно да усетите, кое защо ви се случва в хода на деня.Просто използвайте знаците, затова са ви дадени. Винаги слушайте вътрешния си глас. Той никога няма да ви подведе, защото в него няма вложена мисъл – просто го усещате, а това е най-чистата форма на получаване на информация.

Не се страхувайте от нищо. Рискувайте, амбицирайте се, не спирайте да постигате това, което сте си поставили за цел. Не се отказвайте, борете се. Не спирайте да визуализирате и да захранвате с енергия, това което искате  да ви  се случи. Така го зареждате с любов и светлина и то ще се случи в най-точния момент. Не спирайте да учите, да се интересувате, да преоткривате нови и нови неща.  Много е важно да изчистете и всички притеснения, те не са ви нужни. Така се затваряте и забавяте хубавите неща, които са се насочили към вас.

Излекувайте се и от емоциите, вредните емоции. Когато човек реагира първично, той проявява емоция , изопачава нещата и не може да ги види през правилната призма, което му пречи да вземе най- правилното и трезво решение. Оставете във вас само добрите чувства и не позволявайте на първичността да Ви заблуди. Един от най-важните принципи е  По – малко да  говорите, повече да слушате ! Така можете да забележите и научите много неща, за които до момента не сте и подозирали.

Важно е да сте много търпеливи и постоянни. Едва когато се успокоите и проявите нужното търпение ще можете да се насладите на промяната и ясно да видите резултатите. Бъдете постоянни и дръжте на думата си – това, което казвате носи своята сила! Не го забравяйте! Всеки един от вас е една малка вселена и е изключително важен за Земята и за Цялото.

Прекарвайте време в разходки, за да се слеете с природата, да усетите нейната сила, за да можете да я използвате! Тя може да ви даде голямо богатство. Отделяйте време за себе си, анализирайте, коментирайте, за да може да се промените осъзнато, да израснете много по-бързо и сами да можете да си обясните какво точно ви дава тази промяна! Много е важно да научите уроците, които до момента са ви дадени, защото ще продължавате да се въртите в едни и същи ситуации, докато не извлечете уроците от тях и не извършите необходимите действия.

Важното е да осъзнаете че всеки един от вас е невероятен, непоколебим, силен,  умен и възможен, че може всичко и ще ви го докажем! Наред с душевното обаче е важно да се погрижите и за физическото ви тяло.  Спортувайте! Не напразно хората казват, че спорта е здраве! Много е важно да изберете спорта, който Ви доставя удоволствие. Така няма да ви омръзне, ще го правите винаги с желание и ще постигнете максимални резултати. От друга страна спорта съчетан с правилен и строго индивидуален хранителен режим ще ви помогне да балансирате тялото си и да засилите усещанията си. Така няма да губите енергия, за да преработите погълнатата храна и ще се чувствате винаги леко, силни и във форма.

В следващите статии ще разгледаме всяка една от стъпките поотделно, за да придобиете пълна представа за това , защо тези стъпки са толкова полезни и важни за вашето израстване.